Als klein verbruiker koop je een of meer certificaten van Powered by Hattem voor € 250,-. (Dat is ook ongeveer de waarde van één zonnepaneel). Eén paneel levert ongeveer 250 kWh/jaar aan stroom op. Een gezin gebruikt gemiddeld 3500 kWh per jaar en heeft dus met 14 panelen haar gebruik gedekt. Je kunt het beste niet meer panelen kopen dan je jaarlijkse stroomverbruik. Behalve als je in de nabije toekomst overstapt op een zogenaamde all-electric aanpak (dus volledig zonder aardgas of warmtenet met bijv. een warmtepomp) of wanneer je een elektrische auto rijdt, dan kun je alvast meer panelen nemen.

Belastingvoordeel

De stroom-opbrengst van de zonnecentrale wordt jaarlijks aan de hand van het aantal certificaten dat je hebt gekocht, in mindering gebracht op je eigen gebruik, tot een maximum van 10.000 kWh/jaar. Om dit administratief te kunnen regelen moet je energiebedrijf de postcoderoos regeling ondersteunen.

Greenchoice

Greenchoice is dan een goede keus. De overheid garandeert voor dergelijke collectieve projecten 15 jaar lang een energiebelasting van 0%. Dit voordeel wordt automatisch verrekend door Powered by Hattem met behulp van de programmatuur van Voorstroom. U ontvangt jaarlijks een creditnota van uw energieleverancier. Dit geldt voor particulieren en bedrijven tot 10.000 kWh/jaar die wonen in het postcoderoos gebied rondom de zonnecentrales.

Dan nog even wat meer uitleg over Greenchoice: De zonnestroom van Powered by Hattem wordt gekocht door Greenchoice, één van de groenste landelijke energiebedrijven, die elektriciteit en groen gas levert aan klanten van Powered by Hattem. De zonnestroom van Powered by Hattem wordt dus aan de klanten van Powered by Hattem verkocht. Zo komt lokale energie dus direct terug bij de bewoners in de gemeente Hattem! Met de opbrengst investeert de Coöperatie Powered by Hattem weer in nieuwe collectieve zonnedaken in Hattem.

Locaties zonnepanelen.

Om de stad steeds een stukje duurzamer te maken, hebben we zoveel mogelijk plekken nodig waar Powered by Hattem zonnepanelen kan plaatsen. We plaatsen onder andere zonnepanelen op de grotere daken in de gemeente Hattem. Die daken worden veelal kosteloos beschikbaar gesteld om collectief duurzame stroom uit zon te produceren voor en door burgers.

We zijn nog steeds op zoek naar meerdere plekken in onze gemeente om zonnepanelen te plaatsen. Dit kunnen grote dakoppervlakten zijn, maar ook ander soort plekken zijn mogelijk. Weet je, of heb je een locatie waar wij gebruik van kunnen maken voor duurzame energie? Neem dan even contact met ons op.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via onderstaande knop en wij houden je op de hoogte.

Aanmelden